Ronny Moorings Interjú

Az Industrial Boom Reboot fesztiválon fellépőként láthatjuk a Clan Of Xymox zenekart. Ebből az alkalomból egy rövid kis interjúval kedveskedünk nektek Ronny-val, aki volt olyan kedves  és válaszolt néhány kérdésemre. Remélem tetszeni fog, és ha még nem vettétek meg a jegyetek, akkor megteszitek, hogy élőben is láthassátok a zenekart.

Szia  Ronny,

Nagy örömmel láttam, hogy a “ In your arms again” című számotokat felhasználták a Tetovált lány című  filmhez. Milyen érzés, hogy ennyire értékelik a munkátokat ?

Az egész úgy történt, hogy nem is tudtam róla, az utolsó pillanatban még Karácsony előtt döntötték el, hogy kiválasztják a dalt. Ez volt aztán az igazi karácsonyi ajándék számomra. Trent Reznor, Brian Ferry és  Enya mellett szerepelni a film betét dalai közt igazi megtiszteltetés.

Mi a véleményed a filmről?

Láttam az első megfilmesítést is, de ez a verzió még jobban tetszett. Az első verziót csak németül tudtam lejátszani, így az új film angolul sokkal jobban hangzott számomra. Daniel Craig és Rooney Mara egyszerűen fantasztikusak voltak.

Ki a kedvenc bandád? Van olyan banda, aki miatt ellátogatsz egy fesztiválra, csak hogy megnézhesd őket?

Nincsenek kedvenc zenekaraim. Sosem voltam rajongó típus, de persze vannak bandák, amiket nagyon szeretek. Ha látok bandákat fesztiválon az általában azért van, mert mi is ott játszunk :)
A fesztiválok nagyon jó lehetőséget adnak, hogy felfedezz új bandákat, amiket amúgy nem feltétlenül néznél meg egy önálló koncerten, de más bandákkal együtt kellemes meglepetést nyújtanak

 cox.jpg

Egy interjúban olvastam, hogy nem tartod magad pozitív gondolkodású személynek. Bár azt mondtad minden apróság nagyon fontos számodra az életben. Hogy lehet, hogy valaki, aki minden részletet tud értékelni, nem tartja magát optimista embernek?

Ezt mondtam volna..? Azt hiszem valójában egy pozitív személyiség vagyok az életemben. Bár nagyon sok kétségem van az emberséggel kapcsolatban általában…amit egymással teszünk és az állatokkal, természettel stb… Ezért kell a kisebb dolgokat értékelned, élvezned a barátaiddal, illetve családoddal töltött időt, üldögélve a kertedben egy kicsit néhányszor megdögönyözve a cicádat :)
Az emberek sokszor elszomorítottak már az életem folyamán, de a jó dolog hogy mindig megismersz új embereket, akik új hitet adnak egy kezdődő barátságban, és hűségben.

Megváltozott a gondolkodásod a kislányod megszületése óta?

Bizonyára igen, sokkal felelősség teljesebb lettem, sosem gondoltam volna, hogy így tudok majd szeretni egy kis embert, ahogy őt szeretem most. Teljesen más távlatok,  jelennek meg az életedben, nagyon élvezem ezt az új érzést.

Azt nyilatkoztad egyszer, hogy akkor hagyod majd abba a zenélést, amikor a légzést is, nem tudnád elképzelni az életed a zene nélkül?

Igen, valójában a zene maga a motiváció számomra, mindig is az volt. Egyszerűen nem tudom elképzelni az életem a zene nélkül.

Van olyan személy, akivel szeretnél együtt dolgozni, zenélni a jövőben?

Igen, azt szeretném, a kislányom majd később énekelne néhány dalt , ez lenne aztán a nagy dobás :)

coy2.jpg

Mindig megkérdezem,ha olyan bandával készítek interjút, akik nagyon régen a színen vannak, hogy hogyan látják a változásokat maguk körül?

Azt gondolom, hogy a változás mindig jó, rémes lenne, ha nem változnának a dolgok, nem fejlődnének…  Ugyanígy a mi színterünkön láthatjuk a fejlődést, újraalakulását..stb. Mindig találunk olyan embereket, akik kifogásolják a változásokat , azonban ez az egyetlen út a fejlődéshez. Én még mindig hallok olyan bandákat, akiknél hallatszanak a tiszta gyökerek hatásai, és a színtér erős jellemzői, mégis a saját hangzásukat is meg tudják őrizni. Ez nagyon jó dolog.

Mikor elkezdtetek zenélni nagyon nehéz volt kiadót találni, aki támogatna, illetve kiadná a lemezeteket. Mostanában már adott a lehetőség hogy online jelenjenek meg dalok, lemezek…Gondolod, hogy ez egy jó lehetőség a tehetségeknek, hogy könnyebben feltűnjenek , ismerté váljanak?

Amikor én kezdtem zenélni mi is a saját kiadónknál adtuk ki az első lemezünket. Ez a szemlélet még mindig létezik, mikor a bandák saját maguk adják ki lemezeiket, megmutatva tehetségüket.
Ugyanakkor még mindig szükségük van egy kiadóra, aki támogatja illetve promótálja őket. Az embereknek tudniuk kell hol is találják a zenéjüket, és hallaniuk kell a bandákról.

Hamarosan Budapestre látogattok, voltatok már nálunk ezelőtt, ismeritek a várost?

Ez az első alkalom, hogy Budapesten játszunk. Én személyesen voltam már Budapesten , és nagyon tetszett.

Kérlek, üzenj valamit a Magyar rajongóknak.

Ahogy említettem ez lesz az első alkalom, hogy itt játszunk Budapesten, nagyon izgatottak vagyunk. Találkozunk ezen a fantasztikus fesztiválon, a line up nagyon szuper minden este.

Üdvözlettel,

Ronny

Music