M’era Luna második nap

A vasárnap lazábban indult mind a szombat. Volt időnk a vásárban téblábolni kicsit, illetve szemügyre venni az egész fesztivált. Ugyan az idő nem kedvezett ma, egyszer kisütött a nap …megsülés, két percre rá olyan hideg szél jött hogy kabát kellett.

 

Apoptygma Berzerk

Az első banda amit megnéztünk egy idén visszatérő banda az Apoptygma Berzerk. A Banda egy Norvég/Dán formáció több mind 15 éve jelen vannak a synthpop színtéren.

Ugyan az albumok között hatalmas különbségek vannak ami a hangzást illeti. A régebbi dalok még dinamikusak kevésbé pop irányba íródtak.

A dalok nagy része a régebbi anyagokból került ki, így egy nagyon jó hangulatú és dinamikus koncertet hallottunk.

Az intro után olyan dalokat játszottak nekünk mint a Non.Stop Violence, az Eclipse, Something I should know, Kathy’s Song, Unicorn, Until the end of the world.

A koncert nagyon kellemes indítása volt a napnak.

 

 

 

Blutengel

APOP után a Blutengel következett. A banda Chris Pohl irányításával halad előre és a mai napig nagyon közkedvelt a német rajongók között. A bandában az egyetlen biztos tag Chris, láttunk lányokat jönni menni, talán aki még elég hosszú ideje a bandában van az Ulrike. A harmadik lány vagy nagyon elbújt vagy nem volt jelen a koncerten.

A táncosokat tekintve mióta megújult csapattal dolgoznak nem igazán találják stílusukat. Okés hogy fehérbe öltözött megijedt kislányok a dal végére dögös vámpírrá változnak de mégis a mozdulatok és show nem a régi. A táncosokat is fura mód de eléggé idősnek vélem…furcsa mikor meglátok egy képet róluk tényleg ez az első gondolatom hogy juj ez nem ma csirke.

A koncert hangzásilag rendben volt, az új album dalait játszották.

 

 

 

 

 

Front 242

A lányos bandák után hirtelen váltás következett az EBM / Indsutrial vonal megerősítésére, hiszen a Front 242 a következő banda. Nagyon furcsa őket nem zárt téren és világosban látni. Ugyan sok ember nézi őket de a hangulat picit elveszett a nap sugarai között. Talán nem is fesztiválbandának titulálnám őket hanem inkább olyan zenekarnak akiket jobb egy hangárban vagy klubban megnézni, jobban átjön a hangulat. Még a tagokon is kicsit a fáradtság, vagy unottság látszódott. Azt hittük ez a koncert lesz mire a fesztivál vasárnapjáról emlékszünk de legnagyobb meglepetésünkre nem így történt.

Nightwish

Forrás: www.setlist/fm.com

A fesztivál záróbandája a Nightwish volt. Évek óta közelükbe sem mentem az előző kis hölgy sajnos még a nevét sem tudtam megjegyezni annyira irritáló volt számomra, hogy hiába hallgatom szívesen a zenekart, és mivel Finnek egyből előnyből indulnak nem tudtam meghallgatni őket.

Azonban ismét énekesnő váltás volt és végre nem egy pop cica ugori-bugrizik a színpadon hanem egy igazi viking női istenség :)

Szép hangja mellett már csak a személyisége szebb, egy olyan hölgy aki élvezi amit csinál, erőteljes, és van kiállása. Legnagyobb meglepetésemre nagyon élvezem a koncertet, a tűz elemekkel tűzijátékokkal feldobott show teljesen viszi a fesztivált.

Habár a banda nemsokára 20 éves évfordulóját ünnepli a srácok pont úgy néznek ki az első koncerten amit láttam, pedig nem tegnap történt.

 

 

 

Reports