Fezen 2015 beszámoló

Mivel idén először volt alkalmam a Fezen fesztiválon részt venni, nagy kíváncsisággal indultam útnak Fehérvárra.

A helyszín nagyon kellemes volt, egy kisebb fesztivált képzeljetek el, klubhelyiség, egy nagy és egy kisebb színpad. Gondolva a családos emberekre trambulin illetve mozis előadásokkal gyermekfilmeket is találtam a programban.

A pénteki nap volt az első ahol megnézhettem  néhány zenekart: mintha 10 évet visszarepültem volna az időben.

Az első zenekar a Hooligans volt, amit megnéztem, (előtte nem is volt fellépő a nagy színpadon). A banda nem ismeretlen, nem is kezdem el bemutatni, inkább a koncertről szólnék: nagyon lelkesek voltak, habár néhány megjegyzés megütötte a fülem, korán játszunk és nem annyit amennyit szoktunk…. nem nagyon tudom hová tenni ezeket, de az ilyen fajta negatív felhang nem tartozik a közönségre, a rajongók annak örülnek amit kapnak. Ettől függetlenül hangilag nagyon ott volt Csipa, lelkesen, nekem picit túl sok humoros beszólással telt a koncert.

Fezen_fesztival_2015_hooligans3
Fezen_fesztival_2015_hooligans2
Fezen_fesztival_2015_hooligans1

A második hatalmas élmény a Subsribe volt. Bálint olyan mint 10 éve és a hangulat is. Nagyon kellemesen érzem magam a régi haverokkal, akikkel nem mondjuk el hogy mikor is láttuk őket először :) Nem mintha elmúltunk volna 18…. Amit hiányolok és megígértem, hogy leírok: nem volt rasztahaj dobálás Bálint részéről.. :) De nagyon jó koncert volt. Érdemes utánanézni mert úgy köszöntek el, hogy ebben a formában egy ideig nem láthatjuk őket de…

Fezen_fesztival_2015_subsrice2
Fezen_fesztival_2015_subsribe1

Ezután érkezett a nagy színpadra a pálinka nagy szerelmese a Magna Cum Laude. Ugyan személy szerint nekem nem nagy kedvenceim, de meg kell hagyni Misinek van hangja habár ebben a zenekarban annyira nem érvényesül. A megszokott dalok “LaLaLa” megszólalnak, és nagyon jó hangulatban telik a koncert. Azt hiszem itt tudom elképzelni az elszöktem a gyerekek mellől és anyu apu picit kimulatja magát korosztályt. Nagy bulit is csapnak az biztos nagyon sokan vannak már a színpad előtt, mindenki énekel és táncol.

Fezen_fesztival_2015_mcl3
Fezen_fesztival_2015_mcl2
Fezen_fesztival_2015_mcl

Az este fellépője Ákos. Nem kell mit mondanom, tele van a fesztivál, mindenki várja, és amit talán még nem nagyon tapasztaltam eddig, hogy a rajongók nem a külföldi fellépőért hanem Ákosért akarnak betörni a fotós-árokba. Ahogy megjelenik Ákos, hozza a feelinget, nem is kell semmit csinálnia, csak a mozdulatai, a kisugárzás, a csodálatos hangja… Mindenki tombol, hatalmas koncert és azt kell mondjam a fesztivál legnagyobb sztárja és legtöbben megnézett koncertje ÁKOS! Nincs mit vitatni, fantasztikus.

Fezen_fesztival_2015_akos6
Fezen_fesztival_2015_akos5
Fezen_fesztival_2015_akos4
Fezen_fesztival_2015_akos3
Fezen_fesztival_2015_akos2
Fezen_fesztival_2015_akos1

A szombati nap nekem távol áll az ízlésemtől, picit furcsa hogy HIM a nagy zenekar, de előtte csupa időseknek szóló banda. Mivel köztudott hogy HIM-re a fiatalok jönnek illetve akik mint mi, pl. nosztalgiázunk, én biztosra vettem, hogy egy fiatalos zenekar lesz előtte.

Az első koncert a Lord volt, amit megnéztem, egy igazi ősrock banda számomra, nagyon rég a színtéren vannak, abszolút profi hangzás, és az igazi őszinte közönségszeretet ami nekem lejött. Fantasztikus volt látni a nagypapám korabeli hosszú ősz hajú férfiakat nagyban énekelve hajat rázva, és igen megragadt bennem egy mondat nem kellenek a hamis lányok, ezeket a dalokat fiataloknak tudom ajánlani.

Fezen_fesztival_2015_lord

A következő állomásom Péterfy Bori volt, a csajszit egy picit őrültnek tartom, alapban néhány dalszövegétől kimegyek a ház falán, ellenben amit itt is tapasztaltam nagyon pozitív volt. Bori a színpad mögött toporogva pillangónak öltözve várja hogy kezdjenek. jó hangzással jelennek meg, sok beállással. Ami nekem nagyon szimpatikus volt hogy az első sorban lévő rajongóknak szólva megismerte őket melyik koncerten voltak már ott.

De tartom, hogy jó a hang, csak őrült. :D

Fezen_fesztival_2015_peterfy bori

Azt hittem úgy fogom kezdeni ezt a beszámoló részt, hogy a fő zenekar a HIM, de nem tudom ezt írni. A fesztivál fő zenekara az Ákos volt. DE! Persze nem amiatt mert a HIM nem lenne jó. Személy szerint még mindig az egyik kedvencem, de most sajnos kevés ember jelent meg. Ville ugyan jókedvű, jobban fest, nem iszik, nem dohányzik annyit, mint szokott, valóval összekaparta magát, hangja kifogástalan, a Rebell Yell-t hallottam már Billy Idoltól is élőben, de azt kell mondjam Ville szombaton megénekelte nagy ikonját.

Azonban nagy szomorúságomra a hangzás a koncert feléig irritáló, több mint rossz! Ezt nem tudom hová tenni, nagyon kellemetlen. Ville mint a kommandós filmekben mutogat kifelé mit is kellene állítani de…. sok időbe telik még sikerül. A látvány fantasztikus lenne, a háttérkép egyszerűen zseniális, de! ismét  a fények az első 2 sort világítják meg a zenekar helyett, szörnyen zavaró!

Fezen_fesztival_2015_him1
Fezen_fesztival_2015_HIM

SETLIST: (Forrás: setlist.fm)

 1. Buried Alive By Love
 2. Poison Girl
 3. The Kiss of Dawn
 4. Pretending
 5. Into the Night
 6. Killing Loneliness
 7. Scared to Death
 8. Your Sweet Six Six Six
 9. Join Me in Death
 10. Bleed Well
 11. In Joy and Sorrow
 12. All Lips Go Blue
 13. The Sacrament
 14. Rip Out the Wings of a Butterfly
 15. Gone With the Sin
 16. Wicked Game
  (Chris Isaak cover)
 17. Heartkiller
 18. Heartache Every Moment
 19. Tears on Tape
 20. Right Here in My Arms
 21. The Funeral of Hearts
 22. When Love and Death Embrace
 23. Encore:
 24. Rebel Yell
  (Billy Idol cover)

A koncert összességében jó volt, nagyon örültünk hogy ismét vendégül láthattuk  a finn csapatot!

Festivals, Reports