Wave-Gotik-Treffen 2018

Május 18-21 között újra tízezrek festik feketére Lipcse utcáit. Immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre a  Wave Gothic Treffen, Németország legnagyobb goth-dark fesztiválja, nagyjából 20 kisebb-nagyobb színpadon koncertekkel, színház előadásokkal, autogramosztással, viktoriánus piknikkel, középkori vásárral, és természetesen partikkal fűszerezve. A fesztivál központi helyszíne ezúttal is az Agra lesz, ahol a kalandvágyóbbak kempingezhetnek is, de a Morizbastei, vagy a robosztus emlékmű, a Völkersschlachtdenkmal kriptája is évről évre tökéletes helyszínt biztosít a koncertek számára.

A nagy „öregek” mellett, mint a Dive, a Front Line Assembly – akik a szintisük váratlan halála ellenére tovább koncerteznek – vagy a Jesus and Mary Chain és a Trisomie 21, a fiatalabb generáció koncertjein is jókat bulizhatunk majd. Jön az Ash Code, a Merciful Nunns, a Japan Suicide, egy nagyon ígéretes olasz banda, és ha lemaradtatok a budapesti koncertről, itt ismét lehetőségetek lesz látni a Boy Harsher-t.

Aki még nem járt a WGT-n, annak csak ajánlani tudom. Legalább egyszer mindenképpen érdemes átélni ezt a különleges hangulatot. Óriási élmény, mikor két koncert között utazva megtelik a villamos csupa feketébe öltözött emberrel. Mint egy párhuzamos világ, vagy alternatív valóság, amit garantáltan nehéz lesz elhagyni, mikor a fesztivál véget ér.

Jegyek 120 €-tól, már vásárolható!

Jelen pillanatban az alábbi 201 zenekar igazolta vissza jelenlétét (frissítve 2018.05.09):

All Gone Dead (USA) exclusive European reunion show in 2018 –
Siglo XX (B) exclusive reunion show –
Still Patient? (D) 30th anniversary show –
Tiamat (S) perform songs from the albums „Wildhoney“ and „Clouds“ –
Festivals