W Fest, Amougies Belgium, 2018.08.16-19.

Nincs közel, nem olcsó, de ilyen line up-pal azt gondolom, mégis megéri ellátogatni a belgiumi Amougies-ben megrendezett W Fesztiválra.

Augusztus 16. és 19. között a nyolcvanas évek new wave és post punk zenekarainak legnagyobbjai mellett a kortárs wave bandák is szép számban lépnek majd fel a fesztiválon. Nem is tudnék csak párat kiemelni, de akit még a „normál” fesztivál line up sem győzött meg, annak nemrég előálltak a szervezők két újabb mézesmadzaggal. A nulladik napon Európában csak itt, fellép Peter Murphy és David J, hogy megünnepeljék a Bauhaus 40. évfordulóját, valamint a fesztivál ideje alatt külön belépővel lehet majd megnézni egy félórás performanszot egy elsötétített sátorban fényjátékokkal, és Anne Clark zenei aláfestésével. Ami még ennél is jobb, hogy szombaton és vasárnap – ugyan csak négy szám erejéig – a szerencsésebbek élőben is meghallgathatják a művésznőt.

A helyszín a Mera Luna-hoz hasonlóan egy reptér, kb. kétórányi távolságban Brüsszeltől, vagy a franciaországi Lille-től. Magyarországról autóval tűnik legkifizetődőbbnek az utazás. A kempingen kívül előre felállított berendezett sátrakban is ki lehet pihenni a koncertek fáradalmait, de a környéken van néhány fogadó is, ahol kényelmesebben megszállhat az ember.

Ami a fellépő bandákon kívül még nagyon szimpatikus, hogy a két színpadon sosincs párhuzamosan koncert, így biztos, hogy senkinek sem kell választania két jó előadó között.

Line up, program, és egyéb fontos információk is megtalálhatók a honlapon:

https://www.w-festival.com/en/

És íme a fellépők külön: https://www.w-festival.com/en/line-up

 

Festivals, Programs