ADAM és Blutengel 2007.10.20 Drezda

ChrisMit is mondhatnék, aki ismer egy kicsi tudja hogy most nem egy objektiv beszámoló következik…

Este fél kilenc körül érkeztem meg Drezdába, és nagy meglepetésemre hatalmas tömeg volt már a Strasse-e-ben. Furcsáltam a dolgot hiszen a koncertkezdést éjfél felé olvastam, ami mint később kiderült nem volt teljesen valós. Vagyis hogy teljes képet nyújtsak, amikor megérkeztem Jeez és zenekara már a szinpad mögött toporgott. Kinos volt, mert elfelejtett szólni hogy fotoznék, igy hát nem nagyon akartak beengedni. Mire szöszisen elmeséltem hogy egyértelmű, hogy én hozzá jöttem és azonnal de nagyon gyorsan szóljanak neki.
Alkatomtól megrettenve az őrök egyből megkeresték Jeez-t és innentől mehettem képeket csinálni.
Chris Az ADAM koncert fantasztikus volt…már a WGT-n is el voltam ragadtatva, hogy mennyire energikusak, de most hogy közelebbi viszonyba kerültünk már azt is tudom, hogy a zord külső állati rendes pasit takar. Nagyon megkedveltem Jeezt, és már nem csak a piros lakk szerkója tetszik, hanem a lelkesedése is abszolút megfog.
Természetesen a Perfect day to die is szerepelt a listán, ami különösen nagy kedvencem. Habár ha irnék neki dalokat, akkor olyat preferálnék, amikben énekel, ugyanis nagyon jó hangja van. Persze amikor erőteljesebben kiabál, akkor az jut eszembe hogy “hú ez az állat pasi” de a lényeg ,hogy nagyon ad valamit a koncertjük.
Az ADAM koncert után némi átállás: felkerülnek a szinpadra a gyertyák, és állványok amikről a dalszövegek olvashatók…na persze biztos, hogy századjára sem megy Chrisnek a Go to hell…
Chris És felcsendülnek a dallamok…a tömeg sikításban tör ki, és nagy meglepetésemre nem csak a lányok, hanem a Chrisnek öltözött fiúk is extázisba kerülnek. Na persze nem értem miért is jó, ha valaki úgy néz ki mint Chris, de majd egyszer megkérdem az egyik ilyen srácot miért csinálja.
Az új album van a középpontban, de olyan dalokat is hallhatunk mint a Lucifer, a No Eternity, az Oxidising angel, vagy a Die with you.
A hangulat az elején nagyon romantikus volt, bár már látszik a háttérben hogy az utolsó állomásán tart a turné, Sonja szinte megszakad a nevetéstől a színpad mögött mikor a Black Wedding-ben táncospartnere szerepét alakítja.
Chris is sok időt tölt lent, sőt én azt mondanám hogy amikor 3-4 szám is úgy eltelt, hogy Cons, és Ulrike volt csak a szinpadon, akkor benéztem mit is csinál. Persze csak lent beszélgetett és dohányzott, de megértem hiszen a turné utolsó állomásain problémát jelentett hogy Chrisnek nagyon fájt a háta.

ChrisEzzel ellentétben Ulrike igazi Blutengel fejet vág…amikor a régebbi videókat megnézem tipikusan a -jajj de jó nő vagyok- de állati komoly is…nem mosolygok mert az Blutengeles….de majd belejön, hogy nem kell ezt annyi a komolyan venni. Amúgy abszolút megnyerő a hanga élőben is. Ami pedig teljesen ledöbbentett hogy Cons mennyit fejlődött…a hangja már nem csuklik, és nem hamis, amit többször hallhattunk régebbi koncerteken, hanem szép és magabiztos. Nagyon nagy élményt nyújtott hallani, hogyan énekli a dalokat mert klasszisokkal szebb lett a hangja.
Elbúcsúztak a közönségtől és lementek a szinpadról…de ezek után négyszer jöttek vissza…nagyon kedvesen tartották zenével a rajongókat, és Chris mint egy kisfiú élvezte a sikoltozást mikor újra-és újra megjelent a paraván mögött.
Chris Az utolsó Blutengel szám a Children of the night volt, amikor is Sonja egy kis rakott szoknyában jelent meg, és miután teleitta magát ketchup-pal lemászott a közönséghez. Ennek nagyon örültek, de aztán jött a kínosabb rész…szó szerint a legjobban sikítozókat arcon köpte ketchuppal…hát ha elképzelem hogy eljövök a Blutengel koncertre a legjobb cuccomban és reggel mikor hazamegyek szedhetem ki belőle a ketchupot..
Vagy ami talán még jobban nem tetszene hogy ok kedvesen visitok Sonja felé, hogy mekkora rajongó is vagyok és ahelyett, hogy mosolyogna leköp…
No de hát a gothic szintér sincs meg kockázatok nélkül, lépjünk túl rajta, most következik a ténylegesen utolsó szám…A “send me an angel”
ADAM+Blutengel is kitett magáért hiszen a dal fantasztikus lett.
ChrisEkkor már mindenki a szinpadon van…ADAM, Chrisék…táncosok, kaszások, még a gonosz férj is a Black Weddingből. Mindenki mosolyog felszabadult és énekel…ekkor úgy érzem hogy mennyire jó is lehet, mikor a turné végére valóban egy nagy családdá válik a zenekar és, hogy mindennek részese lehetek. A fotósok a zenészek.. mindenki nagyon boldog. Én kevésbé mert a nagy ünneplésben egy képem sem sikerült, de megvolt a közös videózás, és annyira büszke vagyok rájuk.
Ekkor döbbenek rá, hogy miért is érte meg kiutazni 1500 KM-t, elkölteni az összes pénzem, és hulla fáradt lenni legalább 3 napig amég le nem ülepszikhogy mi is történt velem.
Chris Mikor Jeez-zel beszélgettem a koncert után csak egyet tudott mondani: nem hiszem el hogy vége és haza kell mennem, habár 2008-ban több helyszinen is láthatjuk majd a zenekart, mint a M’era Luna – ami ugye nem kis dolog- mégis a hétköznapokba visszatérni nehéz lehet.

 

 

Cassandra

Reports