Készen állj! Végre lesz egy sikkes és élvezetes, fenséges perverzitás!

VampiNem tellik el év úgy, hogy valaki elő ne vegye a huszadik század valamelyik sikerfilmjét, hogy újból vászonra vigye. Roman Polanski saját filmjét vette elő, de nem azért, hogy önmagát ismételje a moziban, hanem hogy színpadra vigye azt, amit már filmen megvalósított. Jól tette…

 

 

vampire 2007. június 30-án mutatták be a Magyar Színházban a Vámpírok bálja musicalt. Az előadást komoly casting előzte meg, melyen résztvettek külföldi szereplők, és Cornelius Baltus rendező is, aki végig segítette a magyar produkció elkészülését.
Elsőként 1997-ben, Bécsben mutatták be a musicalt, ezt követte Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin, míg hozzánk is eljutott.

A történet a Vámpírok bálja filmre alapul, bőséges humorral és társadalomkritikával megfűszerezve. A zene senkinek nem lesz teljesen ismeretlen: Jim Steinman zeneszerző saját korábbi munkáit alakította át, így felcsendülnek Bonnie Tyler Total Eclipse of the heart és a Meat Loaf muzsikái is. Mindezek lendületes és magával ragadó tánc és szövegek kiséretében igazán magával ragadó darabot alkotnak. Az első felvonás tulajdonképpen a történet bevezetésének mondható, a körülményeket mutatja be, míg végül a vámpírkastélyba jutunk. A második felvonás már Sarah és a vámpírgróf Krolock szerelmi duettjével kezdődik, ami után az események felpörögnek, és egy percig sem engedik, hogy a figyelmünk lankadjon. A györnyörű díszletek is csak itt kapnak igazán nagy szerepet, melyeket Kentaur tervezett. A finálé után pedig az állva tapsoló közönség az egyértelmű visszajelzés, igen, érdemes elmenni a Magyar Színházba, és megnézni, ahogy „mindenki szívja a másik vérét”. Vámpírrajongóknak egyenesen kötelező.
December 10-étől pedig nem csak a színházban, de a lemezboltokban is megismerkedhetünk ezekkel a kedves vérszívókkal, hiszen ekkor jelenik meg a Vámpírok bálja duplalemezes live cd változata.

Arweny

Art