Industrial Boom hangulatkeltés

SUICIDE COMMANDO

Ha mást nem is, Johan Van Roy kitartását, állhatatosságát még a legádázabb kritikusai is elismerik, hiszen mindenképpen díjazandó, hogy az 1986-ban induló belga projekt mintegy 8 évnyi zenélés után tudta megjelentetni meg az első önálló albumát CD-n. Az Off Beat által 1994-ben kiadott Critical Stage album előtt a Suicide Commando „csak” kazettákat jelentetett meg szerzői kiadásban (pl. 1992-ben a Black Flowers albumot) vagy éppen a legendás ZNS Tapes kiadó révén (pl. 1988-ban a Suicide Commando, 1989-ben a This Is Hate albumok). A korai évekre a „zajos”, ipari minimál EBM volt a jellemző. Ha a kortárs Klinik zenéjét úgy próbáljuk leírni, hogy rozsdamentes orvosi acélból készült eszközökkel, sebészeti pontossággal illesztett minimál electro; akkor a Suicide Commando (vagy éppen a pályatárs Stin Scatzor) az ócskavasakból összerakott, első látásra rendezett, de valójában kaotikus minimál industrial. 1995-ben megjelent a Stored Images album, melyen – a mai napig egyik legnépszerűbb SC track – See You In Hell is megtalálható

 

MONOLITH

„Jól kiszámított kivégzés.” Erre számíthatunk – aztán senki ne panaszkodjon, hogy nem szóltunk. Sőt, már maga Eric van Wonterghem is ráirányítja figyelmünket a lehetséges veszélyekre az Execution (15 Seconds) című szám samplingjében. A Klinik, a Sonar, az ABC és az Insekt után, az Absolute Body Control mellett ezt el is várjuk tőle. Van Wonterghem 1981 óta tevékenykedik az EBM/indusztriális szcénében, mikoris beszállt az Absolute Body Control-ba. Ez volt Dirk Ivens-szel az első munkakapcsolat. Később ugyancsak Ivens-szel a Klinik egyik alapítója lett, majd Mario Vaerewijck-kal (Vomito Negro) létrehozta az Insektet. Újabban csatlakozott Detune-X-hez. A minimál-hangzást hideg zörejek, lecsupaszított szőnyegek, valamint kemény, táncolható ritmusok adják, amelyeket ritkábban és takarékosan színez samplingekkel. Amit szeretünk Wonterghem muzsikájában – s amiért kedveljük az elektronikus indusztriált egyáltalában – az az, hogy a régi kísérletező kedvet nem veszítette el, még ma is úgy hat a dolog, mint a nyolcvanas években: nem előre gyártott hangokból összeállított sampling-hangzás, hanem otthon összebarkácsolt gépekkel, a lakásban berendezett stúdióban készült zúzás. Egyszóval őszinte és öncélú. A belga zenész és producer 1997-ben kezdte szóló-projektjét. Korábbi zenekarjai szikárságát és EBM-es hangzását, kísérletező kedvét megőrizve a dark ambient rémálom-szerű hangulatait ötvözi a seggrázós ritmikával, illetve a nyolcvanas évek hangulatát visszaidéző analóg cucokkal. De ne várjunk semmiféle retro-fílinget. A legmodernebb és legridegebb technika miatt fagy belénk a vér, hogy az ütemes pulzálásra elinduló lábunk és fejünk újra megindítsa vérkeringésünket. Mellesleg úgy tűnik, a belga EBM világa belterjes lehet, mert Wonterghem az ugyanaznap föllépő Dirk Ivens (Klinik) nővérét, Hilde Ivens-t vette feleségül, aki számos trackben elbűvöl hideg hangjával és live VJ-mixeivel.

BLITZMASCHINE

EBM a középosztálynak, a hétköznapokért! A BLITZMASCHINE 2009-ben alakult, miután a pénzügyi tranzakciók nem megfelelően teljesültek. A többé-kevésbé nem biztonságos rizikos befektetések Észak-és Közép-Amerikában, önkéntes távozásra szólították fel őket a tőkepiac színpadáról, amelyet felváltottak a világot jelentő deszkák. Együtt hódoltak az új szenvedélynek, ami nem más: mint az elektronikus zene!

2011: A debütáló album, a “Faustrecht”: megjelenés az INDUSTRIAL BOOOM előtt
CD Album: “Faustrecht” 14 szám
CD Single: 4 szám + videó hozzá 2011. februári megjelenés

TAGOK:

Holger:

Németországban született, katolikus bentlakásos iskolában Dél-Németországban tanult. Mindig is kedvelte az elektronikus zenét és a hangokat melyek a Kraftwerk óta megváltoztatták a német polgárság életét. Ma szabadúszó bróker és telefonos lelkipásztor (Németország szerte). Ő kezeli a mikrofont és Ő a zenekar frontembere
Matze:
Németországban született, különböző alap-, reál-, és felsőbb iskolákban végzett. Sokat foglalkozott több tevékenység mellett a tőkepiaccal, pénzügyi befektetésekkel. Ma szabadúszó és tanácsadóként dolgozik, pénzügyi technikai kérdések terén. Szintetizátor-programozó, billentyűs hangszereken játszik.

Tények: A BLITZMACHINE felrázza a táncparkettet! Olyan eredeti ez a klasszikus felállás, hogy már a DAF is ezt használta. Ehhez még hozzárakunk egy kis eredeti német újhullámot meg egy kis zúzos elektronikus old school EBM iskolát, mindezt meghintve egy kis broker- net felfogással és máris kész a BLITZMASCHINE. Hallgatható jó zenét fabrikáltak a fiúk és nagy kedvencekké válhatnak, ha komolyan gondolják a kalandozást az indusztriál piacon az értéktőzsde helyett.

Fogadjátok Őket nagy szeretettel a Berlin calling napon az INDUSTRIÁL BOOOM-on.

SA 42

A belga SIGNAL AOUT 42 történetét két nagy szakaszra oszthatjuk. Az alakulással kezdődő első időszak elején még csak egyszerűen SIGNAL-nak elnevezett együttest iskolatársak hívták életre. Az 1981-től Jacky Meurisse, Damien és Luc Vandamme alkotta trió kisebb fellépések sora után nevezte át a végleges SIGNAL AOUT 42 névre a projektet. A kezdetektől fogva Meurisse volt a fő mozgatórugó, a két Vandamme a „kreatív ötletekért” voltak felelősek. A három alapító mellett még néhányan megfordultak a projekt stúdió és koncerttevékenysége során a SIGNAL AOUT 42 portáján (pl. Jean Luc Szekanecz, Bruno Van Garsse), de az együttes történetét, alkotásait átnézve egyértelműen látszik, hogy valójában az lassanként Meurisse játszóterévé vált. Az 1986-ban megjelent “Pleasure And Crime” és “Girls Of Vlaanderen” 12”-es kiadványok után a Play It Again Sam kiadó berkein belül működő LD Records adta ki a korszak további lemezeit, így az első – “Pro Patria” című – albumot is.

További videókat, és infót a Black Head Agency honlapján találtok!
Cassandra
Music