NINtopia

Trent Reznor apokaliptikus sci-fit készít az HBO számára
A Nine Inch Nails frontembere az HBO számára készül képernyőre álmodni – egy mini sorozat keretein belül – 2007-es anti-utópisztikus koncept albumát a Year Zero-t.

 nin2.jpg

 

Több mint két éve került szóba, hogy Trent az HBO-val való tárgyalások korai szakaszában van egy sorozattal kapcsolatban, ami a Year Zero címen megjelent album koncepcióját követné. A lemez alapján a megjelenést népszerűsítendő és kiegészítendő a hírhedt zenész egy ún. „alternatív-valóság játékot” is tervezett a 42 Entertainment segítségével, amiért a cég Cannes-ban Cyber Grand Prix díjat is nyert. (Erről bővebben a Médiainfo oldalán olvashatnak)

Úgy tűnik, hogy a tárgyalások befejeződtek és végére elkezdődhet az érdemi munka. A hazánkban kevésbé ismert, de méltán elismert, nagy sikerű sorozat, a Carnivale írója-rendezője, Daniel Knauf írja a forgatókönyvet.

„Izgalmas,” Nyilatkozta Reznor az L.A Times szerkesztőjének Geoff Bouchernek. „ Valószínűleg nem kellene még sokat elárulnom az egészről azon kívül, hogy tudom, ezernyi akadályt kell legyőzni, mielőtt bármi műsorra kerülhet. Eddig is nagyon érdekes és tanulságos folyamat volt az egész, pár hónapja az HBO szabad utat engedett a dolognak, így most nagyban írjuk a vázlatokat. Szóval formálódik és érlelődik az egész.”
De miről is szól a Year Zero? Az egész Reznor frusztráltságából született amiatt, amivé

Amerika és a világ vált a Bush korszak alatt. És ahelyett, hogy írt volna egy hagyományos kritikus hangvételű lemezt, úgy döntött, csavar egyet az egészen és a történeten. „Elkezdtem írni egyfajta világi bibliát arról, hogy milyen lehetne az élet 15-20 év múlva, ha a dolgok hasonlóan mennek tovább. Egy pár héten keresztül olyan események kitalálásával foglalkoztam, ami ilyen körülményeket idézhet elő. Ezután egyfajta kísérletként különböző nézőpontokból dalokat kezdtem írni olyan emberekről, akik ilyen körülmények között élnek.”

 

nin11.jpg

Ki tudja, mikor jön el a Nulladik Év? Ahogy Reznor is elismeri, „Tudom, hogy az egész olyan gyorsan halad, mint egy gleccser.” De legyen mindenki kész egy nyomasztó átalakulási folyamatra, amikor bekövetkezik.
Szabó Mihály 2010-10-01
Kapcsolódó linkek:

http://www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=16269&lstparts=0
http://kultura.hu/main.php?folderID=951&ctag=articlelist&iid=1&articleID=306712

Címszavak: Trent Reznor, Nine Inch Nails, Year Zero, sorozat, HBO